AirCheq Touch sensor Kalibratie opties

Advies: bij eerste gebruik handmatig kalibreren, daarna CO2 Baseline activeren.

Tijdens het vervoer kan de sensor een tikje krijgen waardoor deze gaat afwijken.
Dit hersteld de sensor zelf, als Baseline kalibratie aan staat.
U kunt dit echter ook eenvoudig zelf instellen:

De CO2 is op drie manieren in te stellen:
Als u sensor in een goed geventileerde ruimte zakt naar 400-500 ppm is dit niet nodig.

A : Handmatige kalibratie: Reset to Factory settings
  1. Laat de sensor minimaal 30 minuten in een open raam of buiten staan en zorg dat de getoonde CO2 waarde stabiel is.
  2. Ga naar het menu en selecteer “Reset CO2 to factory setting"
  3. Druk op “start”
  4. Laat de sensor minimaal 30 minuten bij het open raam of buiten staan.
  5. Na 30 minuten is het proces klaar. De sensor zal nu ongeveer 400 ppm aangeven.
  6. De sensor is klaar voor gebruik. Het apparaat hoeft niet opnieuw gekalibreerd te worden wanneer hij uit- en aangezet wordt.

B : Automatische kalibratie: (setup menu: CO2 Base line setting)

De CO2-meter beschikt over Automatic Baseline Correction (ABC). Dit betekent dat de sensor zichzelf kalibreert tot de juiste waarden. Wanneer het apparaat aanstaat, meet hij de laagste waarde over een bepaalde tijd. De laagste waarde zal meestal voorkomen wanneer er geen mensen aanwezig zijn
en er dus een CO2 hoeveelheid in de lucht zit die vergelijkbaar is met de buitenlucht. Gedurende een periode van 10 dagen past hij het nulpunt (400 ppm) in de sensor elke keer aan naar de laagst gemeten waarde. Dit neemt hij aan als zijnde 400 ppm CO2 wat een normale waarde is voor de buitenlucht.
  1. Druk op instellingen
  2. Druk op CO2 Auto Base Line Setting
  3. Selecteer Enable
  4. De sensor staat ingesteld

3: Kalibreren aan met een gevalideerde CO2 sensor.
  1. Zet de sensoren naast een gekalibreerde CO2 sensor in een goed geventileerde ruimte
  2. Laat de sensoren minimaal 20 minuten naast elkaar staan
  3. Lees de waarde af van de gekalibreerde sensor
  4. Ga naar het menu CO2 sensor kalibratie
  5. Stel de sensor na boven op naar beneden bij.
  6. De sensor is klaar voor gebruik. Het apparaat hoeft niet opnieuw gekalibreerd te worden wanneer hij uit- en aangezet wordt.

De gebruikte CO2 sensoren zijn gevoelig en reageren snel.
Verschillen van ca. 80- 100 ppm zijn normaal.