Wifi specificaties touch sensor(en) veiligheid

Wifi-specificaties:

Geschikt voor Wi-Fi 802.11 b/g/n (2.4 GHz).

Ondersteunde beveiligingen: Open/WEP/WPA/WPA2-personal (TKIP and AES).

https://www.nslookup.io/dns-records/aircheq.eu

Wanneer u met een open netwerk wilt verbinden zonder wachtwoord, druk eenmalig op spatie -> join en dan werkt het.

Netwerk:

Wi-Fi router met internettoegang.

opmerking: netwerken waarbij een gebruikersaccount nodig is en openbare hotspots worden niet ondersteund

IP-adres sensor:

Het IP-adres van de sensor wordt bepaald via DHCP van het Wi-Fi netwerk. Adres van de DNS-server is van de internet provider (KPN/Ziggo).

Protocol:

TCP-protocol om met de AirTeq server te communiceren.

Poort:

TCP poort: 25050

Poort 1883 moet open staan

Vast IP adres:

Het is ook mogelijk om de sensor met een vast IP-adres te koppelen (MAC-adres)

MAC adres:

U kunt het id-nummer ook op de sensor vinden (combinatie van cijfers en letters).

Bijvoorbeeld: a848faf5dfb6. Deze is te vinden in de instelling van de sensor onder het tabblad ‘System information’ en dan het id-nummer. Ook is deze te vinden op de doos van de sensor.

Veiligheid Communicatie:

De AirCheq Touch heeft 2-weg communicatie op Wifi, maar is geen access point die toegankelijk is van buitenaf en kan niet als toegang gebruikt worden om op het Wifi-netwerk te komen waar het op aangesloten is.

Er worden geen netwerkgegevens doorgestuurd. Dit wil zeggen dat het AirCheq Touch zo veilig is als het draadloze netwerk waar deze op aangesloten is.

Data verbruik sensor:

Ca. 0.3 MB per sensor per dag