VOC index AirCheq Aero sensor

Lees meer over de voordelen van het gebruik van de VOC-index als Sensirion's standaarduitvoer voor VOC.
SGP40 is een digitale VOC (vluchtige organische stoffen) sensor die is ontworpen voor eenvoudige integratie in luchtreinigingsapparaten en luchtkwaliteitsmonitoren.

Op basis van gepatenteerde CMOSens®-technologie biedt de SGP40 een compleet sensorsysteem op een enkele chip en beschikt over een digitale I²C-interface, een temperatuurgecontroleerde micro-hotplate en een vochtigheidsgecompenseerd luchtkwaliteitssignaal voor binnenshuis. In combinatie met ons krachtige VOC-algoritme (onderdeel van de gasindex-algoritme software) kan het sensorsignaal direct worden gebruikt om de luchtkwaliteit binnenshuis te evalueren, bijvoorbeeld voor het activeren van de geleidelijke ventilatorregeling van een luchtreinigingsapparaat. Zowel de SGP40-chip als het VOC-algoritme bieden ongeëvenaarde robuustheid in de uiteindelijke toepassing gedurende hun levensduur. Door de multipixel- en multi-hotplate-benadering naar het volgende niveau van individuele controle van elk sensorelement te tillen, maakt de SGP40 een drastische verlaging van het energieverbruik mogelijk, waardoor hij ook geschikt is voor op batterijen werkende toepassingen.

Bovendien voldoet de SGP40 aan de relevante normen voor gezonde gebouwen, RESET® en WELL Building Standard™ –