Milesight gateway Wifi instellen

Hieronder een handleiding hoe de gateways van Milesight kunnen worden ingesteld op de Wifi op locatie.
Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via support@airteq.eu of telefonisch via +31 (0) 345 785 611

- Pak de gateway uit de doos
- Verbind met de gateway:
      - Verbind de gateway via een kabel aan de laptop.
      - Stel je netwerkadapter in op:
            - IP (Iets in de range 192.168.2.0/24, bijv 192.168.2.150)
            - Subnet 255.255.255.0
            - Gateway 192.168.2.100
            - Voor Windows 11: DNS op 8.8.8.8
- Open je browser op 192.168.2.100
- Log in (admin/Airteq0345)
- Ga naar Netwerk (links) -> Interface -> WLAN (boven)
- Vul de volgende gegevens in:
      [ Onder WLAN ]
      - Workmode: Client
      - SSID: [Netwerknaam]
      - Encryption mode: WPA-PSK/WPA2-PSK
      - Cypher: Auto
      - Key: [Wachtwoord]
      [ Onder IP-setting ]
      - Protocol: DHCP
- Save (*)
- Ga naar Netwerk (links) -> Failover -> WAN Failover
- Zet Main Interface op wlan0 en Backup Interface op eth0
- Save
- Het ETH-lampje op de gateway gaat na enkele seconden uit. Na 1-2 minuten gaat deze weer aan.
      Als het lampje na 2 minuten nog niet uit is geweest, dan zal dat ook niet meer gebeuren, dit is geen probleem.
- Ga naar Status (links bovenaan) -> WLAN (boven)
      Hier zou bij Status Connected moeten staan, en er zou een IP-adres moeten staan (anders dan 0.0.0.0)
      Als dat het geval is, dan is de gateway succesvol verbonden met de Wifi.
- Ga vervolgens nar Netwerk Server (links) -> Applications (boven)
- Klik 2 keer op het potloodje aan de rechterkant van de tabel.
- Onder Data Transmission zou bij Status Connected moeten staan.
      Als dat niet het geval is, scroll dan naar onder en klik op Save