Milesight Gateway Wifi verbinden

1. Maak op je computer verbinding met het netwerk van de Gateway.
  2. Ga naar 192.168.10.1, u ziet dan onderstaand scherm

Als de gateway nog geen internetverbinding heeft, gebruik dan 192.168.1.1
  3. De inloggegevens voor het netwerk zijn:
    1. Gebruikersnaam: admin
    2. WW: Airteq0345
  4. Ga naar Network (links in het scherm)
  5. Kies hieronder voor het tabblad Interface
    1. Connection Type = Static IP
    2. IP Address = 192.168.2.100
    3. Netmask = 255.255.255.0
    4. Gateway = 192.168.2.254
    5. Save & Apply
  6. Sluit de gateway op de computer aan.
  7. Stel op je computer de juiste netwerkinstellingen in.
    1. Netwerk en internet instellingen openen (rechtermuisknop op WiFi/bekabeld internet teken in de taakbalk.)
    2. Adapteropties wijzigen (staat onder Geavanceerde netwerkinstellingen)

8. Kies de juiste "Ethernet" verbinding waarop de gateway aangesloten is, en ga daarbij naar Eigenschappen
  9. Dubbelklik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)
  10. Kies: "Het volgende IP-adres gebruiken", en pas de instellingen aan
    1. IP-adres: 192.168.2.150
    2. Subnetmask: 255.255.255.0
    3. Standaardgateway: 192.168.2.100
  11. Ga in je browser naar: 192.168.2.100
  12. Log opnieuw in op de Gateway
  13. Ga links in je scherm naar "Network"
  14. Kies ook links in je scherm voor "Interface"
  15. Ga bovenin je scherm naar het tabblad "WLAN", en stel daar het volgende in
    1. Work mode: Client
    2. Scan
    3. Selecteer netwerk
    4. Key = WiFi wachtwoord
    5. Protocol = DHCP Client
    6. Save
  16. Ga bovenin de linkerbalk naar "Status"
  17. Ga naar het tabblad "WLAN"
    1. Bij Status moet ‘Connected’ staan.
    2. Daaronder bij IP-address moet iets ingevuld staan, anders dan 0.0.0.0

18. Ga in de linkerbalk onder "Network", naar "Link Failover"
  19. Ga naar het 3e tabblad "WAN Failover".
  20. Kies onder "Main Interface" voor "wlan0".
  21. Klik op "Save".
  22. Het lampje waar ETH bij staat gaat uit en 1-2 minuten later weer aan.
    Hieraan is te zien dat de aanpassingen gelukt zijn.
    Als het Wifi-lampje ook aangaat, dan is de gateway verbonden met de Wifi
  23. U kunt nu de PC weer loskoppelen van de gateway
  24. Denk eraan om de instellingen die aangepast zijn in stap 7-10 weer terug te zetten